Jag hatar att flytta!

Jag håller på bli tokig, och då menar jag inte i smådrag utan helt jäkla "riva av allt mitt hår tokig" mitt hem ser ut som det värsta tänk bara, man får hoppa sig fram i lägenheten, det står kartonger, ikeakassar, leksaker, babygym, ännu fler kartonger och disk och skräp överallt.
Och det är inte direkt så man känner nog drivningskraft att städa eftersom man vet att skiten ska flyttas på fredag, men just nu så känns fredag hut jävla långt bort som helst!

Inte ens kattlådan fick vara ren i en minut, klart att bas jäkel ska sätta sig och skit direkt när man satt på locket igen. Han som alltid går ut nu för tiden men nejnej!

Jag är fruktansvärt upprörd just nu och vill bara härifrån, Ta Juline och sticka någonstans. Hon förövrigt mår bra, igår var hon vaken till halv tre, men sov sedan till halv sju och sen till halv elva och då får man sova själv, så det accepterar jag!
Nu ska jag sura någon annanstans.


Nattebarn!

Hej och välkommna till vad som kan vara världens tröttaste blogginlägg!

En sak är klar, jag har en tös, som jag älskar mest av allt men vägrar sova på nätterna, Jag förstår inte, igår sov hon till fyra och var sedan vaken till halv åtta på morgonen, och inatt vaknade hon kvart i två och var vaken till fyra sen vaknade hon igen halv sju och somnade nyss.
Och saken är den att hon är inte jobbig hela tiden när hon är vaken, utan hon ligger och donar och grejar och fixar i sängen sin så man ligger ju själv i ett halvslummer, men tillslut lessnar hon och då blir det jobbigt, för då ska hon tutta lite och sen ska man gå lite, och sjunga lite och byta blöja och sen ska hon tutta igen, sen vill hon ha nappen. Juline vet inte riktigt vad hon vill, och då blir hon arg och jag frustrerad.

Plus att inatt viste jag att Robert skulle upp och jobba 04.30 så han var tvungen att sova, så man försökte ju göra allt så tyst som möjligt också, men tillslut väckte tydligen mina suckar honom, inte Julines stonkande och grinande, utan mina suckar?
Vi blängde lite surt på varandra sen somnade han om.

Nu sitter jag här, och ni funderar säkert .. Men idiot varför sover du inte nu när hon sover? Och det ska jag berätta, jag har nämligen tvättstuga idag plus att jag har nyss lämna Liam på dagis.
Efter jag sorterat och lagt i kassar så ska jag nog försöka slummra lite, men dagen och alla bestyr försvinner ju inte bara för att jag inte får sova på nätterna.
En sak är klar iaf, världens största eloge till ensamstående föräldrar och flerbarns föräldrar, Jag är imponerad.
Vilket jäkla jobb!

Men sen har vi ju stunderna då allt är värt det.

Lite skäll borde jag få..

Det känns som att allt rinner i sanden just nu, att jag inte har tid för någonting utan bara sitter fast i den här jäkla lägenheten, vilket gör att man blir lite nere ibland.
Jag har cirka 34 bollar i luften för tillfället och det är ganska avancerat i vissa lägen att ha dom i rullians själv, men som alltid tiger man och gör det man ska istället för att klaga.

Idag har det var lugnt, vi har vart nere hos Maud och Peter hela dagen för att Robert skulle byta däck på bilen, men det vägrade sluta regna så det vart inge.
Väl hemma så fick Juline mat och Johanna var här och visade hur jag skulle göra med klänningen, så den har jag nästan börjat med igen också. men bara nästan jag har det ganska högt på prioritet lista.
På Torsdag kommer min älskade vän Sandra hit och hjälper mig packa ner det sista, det bor nog en liten diktator i henne för jäklar vad det går undan och försvinner saker när hon sätter igång.
Har även börja anställt folk tills på fredag, får då går flyttlasset på¨förmiddagen och vidare på eftermiddagen, får hoppas det går smidigt och bra.
Sen på lördag ska jag ha min första ordentliga barnvakt, Jag och Robert ska iväg på Annsos Helloweenfest så min syster Frideli kommer hit och har Juline. Det är tur att jag har en vecka till på mig att förbereda mig mentalt :)

Vet ni mer, Jag har vart till Annso idag och lånat en kabel av henne för  jag hittar verkligen inte min, får hoppas att den kommer fram efter flytten annars blir jag nog lite ledsen.
Men nu måste jag sluta så jag hinner spela lite innan Idol börja.. Ohja, jag är facebook speltorsk :D


BVC och Robert firande!

Det är vad jag har gjort hela dagen, BVC gick jätte bra hade en annan sköterska idag som jag verkligen gillade, ska ha henne nästa gång också så det känns bra, då är det även läkarbesök :)
Idag kan jag berätta att min kära dotter är med och dansar i fyra kilos klassen, 4065g och 54 cm lång. Så nu börjar det bli bebis av henne, jag bara väntar på att allt bebishull ska komma så man inte är så rädd att ha sönder henne :)
Hon har även fått bada idag, vilket hon tyckte om, vi höjde vatten tempraturen lite så nu skrek hon inte utan låg och mös en stund och sen plaskade ett tag. var ganska skönt :)

Sen har det även vart en miljon människor här och firat Robert, Han hade verkligen planerat det lite tokigt för alla kom verkligen samtidigt så jag kände att jag inte riktigt hann med där, la knappt märke till att folk gick för att det hände så mycket saker runt omkring. Juline valde att sova igenom det hela vilket jag ansåg var ett väldigt klokt val, hon har iofs haft en sovar dag idag, men var kanon vaken igår.
Så morgon dagen blir spännande att se vad hon väljer att göra. Bvcsköterskan sa även att hon får sova 24 timmar om hon vill så länge hon äter och mår bra, vilket hon gör vaknar och får tutte.
Fast nu på kvällen var hon vaken två timmar och badade som sagt, och mös i bsittern och gosa.

Johanna och Emelie kom även förbi efter alla gått, satt och pratade och tog det lugnt, sen följde jag med och skjussade hem johanna, var väldigt skönt att få lite miljöombyte även fast det bara var i en bil och en timme, men att få komma iväg med mig själv lite.
Annars trivs jag med att vara mamma, jag är världens finaste flicka. Som jag glädjeligen skulle visa upp om jag kunde finna kabeln. Fattar inte var skiten är!

Men nu tänker jag gå och sova, för båda barnen sover och Robert drygar tvspel, vilket han får göra ensam nu.

14 flyttkartonger, 4 ikea kassar och 6 väskor senare!

Phuu, nu jäklar händer det saker i stugan. Igår hade jag bjudit hit mitt flick järngäng från skolan för att dom skulle få visa vad dom går för, vi packade nämligen ner vårat hem till 80%.
Hanna, köket och sjöng för Juline samtidigt
Ida, vardagsrummet och städskåpet
Sandra, vardagsrum och städade Liams rum med honom, vilket verkligen behövdes
Och jag, jag gjorde hallen, sovrummet och klädkammarn.

Som tack för hjälpen bjöd jag på mat sedan så dom inte gick hungriga härifrån sen, vi fick väldigt mycket gjort faktiskt och nu är det bara småplocket kvar som man måste ha framme så det inte ekar och man har någonting att äta på.
Just nu så sitter Ida och sminkar sig Liam leker på sitt rum (med Robert fortfarande i hans säng) Juline sover i sin säng och jag sitter här och skriver om mest ingenting.
Vi ska snart göra tårta för min älskling fyller nämligen 26 idag så vi ska kladda med det, sen blir det frida och per ikväll för min och barnens del, robert jobbar natt igen.

PFV ringde mig imorse också, och berättade att dom saknade mig vilket jag fann jätte skönt. sa även att jag kunde börja ta på mig pass korta iofs om en månad en och en halv.
Det känns jätte bra så man kan spara dagar och få in mer pengar, så kanske både jag och robert kan vara hemma hela nästa sommar, det skulle vara underbart!

jag har fortfarande inte hittat min telefonkabel, vilket är underligt eftersom vi har typ packat ner allt. Men jag ska göra ett jätte försök ikväll när jag kommit hem från systeryster..


Jag kan jag också..

HUA, imorse var jag riktigt arg min karl höll på driva mig till vansinne men jag tror vi missuppfattade varandra och då blir det lätt kaos. men arg var jag.
tänkte bara berätta det ;p

Igår var vi som sagt in och skrev kontrakt för nya radhuset, vilket känndes sketans bra, och sedan var det en till sak som hände, Juline var hos sin första barnvakt :) Hos Annso, hon var nämligen där medans vi åkte in till Gävle, och jag har då aldrig haft en så bubblande och konstig magkänsla någon gång. Men det gick jätte bra, hon sov hela tiden :)
Käkade lite mc och sedan var vi bara hemma och pilla.
Idag var det tänkt att vi skulle åka till willys och handla, men vi har sovit hela förmiddan nu och robert och juline sover fortfarande, hade kanske tänker att vi ska åka när liam kommer från dagis? det mina vänner, kan bli ett intressant äventyr. hur som helst så kommer frida och per snart och ska låna våran bil, pga av dess storlek dom ska köpa ny diskmaskin :)

Jag har knäppt jätte mycket bilder på jullan också som jag skulle vilja lägga ut, men som vanligt har min sladd sprungit bort för studen, förstår inte! MATDAGS bråttom bråttom hejdå


1 månad!

Dagen är visserligen snart slut men idag vart Juline en månad, och det firade hon med att sova hela dagen, precis tvärtom från igår, hon vaknade vid kvart över åtta och nu är hon vaken men trött igen, hon har ätit bra hela dagen iaf.
Idag har vi även bestämt att hon ska få sova i sin egen säng för första gången, skit skrämmande enligt mig, hon kommer nog bli kvar i våran säng efter första amningen inatt, orka lyfta fram och tillbaka när man är van att bara slänga fram tutten :)

Idag har jag även vart duktig och städat, vart och druckigt en snabb kopp kaffe hos annso sen följde hanna med hem medans robert var och besiktade bilen, Sandra kom även hon och vi tre låg och pratade i sängen i typ två timmar  :O
Imorgon blir det nog inte mycket annat än in till GG och skriva kontrakt, har även pratat med ida idag och hon skulle förmodligen komma ut på lördag och hjälpa mig packa, göra tårta och dona.
Min karl fyller nämligen 26 på söndag :)

Men nu ska jag avsluta kvällen med att kolla på nya avsnittet av gossip. najtinajti.

Nu är det klart.

Gavlegårdarna ringde för ett par timmar sen, och på onsdag ska vi in och skriva kontrakt :) Det känns super härligt att det gick vägen.
Det ända jobbiga är väl att nu måste man packa och fixa med allt det, känns som att man inte direkt har tiden eller orken till något av det, men ska det bli så ska det.
Idag har jag inte gjort mycket alls, tror fan inte jag har vart utanför dörren ?.. nee det har jag inte :O

Vart ett väldigt intensivt inlägg igår, men det måste få vara så ibland också, dagen idag har vart bra Juline har vart vaken i flera flera timmar, eller först mellan halv tio och tolv. sen mellan två och sex. Det märks att hon börjar bli stora damen och hon fyller ju faktiskt en månad imorgon, eller som Karin sa 0,0822 år :)

Om någon mamma som har lite mer erfarenhet än mig skulle vilja svara så skulle jag bli jätte glad..
Hur vet man att barnet får tillräkligt med mat? Jag kan sitta och amma Juline i ca 20-30 minuter så är hon nöjd blir rapar, sen ca 30 min senare ska hon ha mer?
Efter det kan hon ligga kvar vid bröstet i en timme om hon får, hon somnar ju oftast och ligger bara och tussar. är hon bara tuttig eller får hon inte bra nog med mat, har testat ersättning men hon spyr bara upp den.

Nu ska i alla fall tösen badas sen så kryper jag nog ner i sängen och myser istället för att sitta här:p

Mommo kan hon..

Nu är helgen slut och idag vart Juline 4 veckor gammal hon börjar bli stor nu, tss vem driver jag med hon är fortfarande hur liten som helst och jag är fortfarande livrädd att "ha sönder" henne.
Jag oroar mig för hennes andning 24 timmar om dygnet, jag har en sambo som håller på bli tokig för att jag aldrig riktigt slappnar av och bara njuter, det är visserligen inte sant, jag njuter hela tiden, jag älskar Juline så mycket att det gör ont, jag kan inte sluta titta på henne, kan inte sluta vilja hålla i henne hela tiden och så fort hon är vaken är jag där och gör grimarser och försöker få henne le.
Jag vill alltid ha henne inom synhåll och jag skulle aldrig göra någonting som jag trodde var skadligt eller dåligt för henne.

Idag var jag hos Helena där mamma och Daniel var, och jag har ju pratat med mamma om hur jag känner, och hon informerade mig och att förstföderskor oftast oroar sig mer plus att jag är till viss del utbildad inom området och har fått lära mig om allt som kan hända med spädbarn, allt det där med plötslig spädbarnsdöd, alla hjärnvirus och 20-60 andningen plus att varje barn är unikt i sig själv, och de har oregelbuden andning.
När hon berättat det så fick det mig att fundera, jag tror det är sant det hon säger, jag vet allt som kan hända allt det negativa, jag fick aldrig lära mig att det 1992 var ca 100 barn som dog av plötslig spädbarnsdöd och idag har antalet minskat till ca 20-30 fall. Man kan också jämnföra med ett barn på fyra TUSEN.

Det här är inget roligt samtalsämne och jag vet att många kommer reagera negativt på det jag skriver, Men det är såhär jag känner och sådant som rör sig i mitt huvud just nu, och vad jag vet är folk här inne för att läsa om hur jag mår vad jag gör och hur min familj har det.
Och till 97% har vi aldrig mått bättre sen har jag mina 3% av hysteri varje dag som drar ner min glädje lite och gör kanske mig lite deprimerad. Men det är som sagt ingenting som jag någonsin skulle visa för Liam eller Juline, jag pratar med Robert om det och med mina andra nära och kära.

Nu tänker jag övergå  till någonting helt annat och berätta att vi ( med mina procent igen) till 98% kommer att flytta vid månadskiftet. Det är nämligen så att en bekant hade lagt ut sitt radhus på bytestorget på gg och ville ha en trea istället, vilket vi fann väldigt passande eftersom vi behöver en fyra i framtiden och radhusen är hur bra som helst gällande planlösning och lekparken utanför, Liam älskar att vara där och jag tror det skulle göra honom gott att få bo där, oss också för den delen.
Jag har dock vetat om det här i ca en vecka men inte vela skriva om det pga av att jag ville berätta för familjen först, och deras reaktion vart precis som jag trodde, de anser oss vara som zigenarna förr. aldrig på samma ställe för länge, vilket kanske stämmer? Både jag och Robert gillar att röra på oss, men nu kommer vi stå still både Liam och Juline behöver en fast grund att stå på plus att radhusen med fyra rum är inte lätta att få tag i.

Min helg har vart mysig överlag, igår kväll kollade jag och Juline efter middagsvilan på körslaget och sedan sex and the city the movie, de gillade vi. Liam var hos farmor och Robert jobbade så vi fick vara ensam, vilket gick jätte bra. Robert kom visserligen hem innan jag somnat men det var mysigt iaf.
I fredags var vi hemma hos Frida och Per och kollade på Idol, dom har fått hemskt fint hemma nu och det var rätt människa som åkte ur, punkt!

Nu tänker jag krypa ner i sängen med Juline Robert och Bas, men först ska jag borsta tänderna :)

Så var det fredag igen :)

Då var det helg igen, vad har jag gjort för vettigt denna vecka?.. Hrm, jag har tagit hand om ett snorigt barn, vilket är ganska stressande pga av att små små bebisar är väldigt envisa att bara andas genom näsan, så man har vart lagomt hysterisk.
Men nu har det börja blivit bättre så inatt kanske man får sova ordentligt igen.

Ikväll ska jag Robert Liam och Juline till syster min och kolla på Idol, och käka snacks :) sen imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, Liam ska till farmor och sova där är det sagt och Robert ska jobba, så jag och Juline får väl göra någonting själva då :)
Söndag ska jag in till min andra kära syster i Gävle, Mamma och Daniel kommer dit så vi ska passa på att säga hej.
För några dagars skull har jag lite planerat, och just det. Annso har bjudit in oss på två kaffe idag också, så det ser jag fram emot. Börjar bli ganska utråkad hemma nu, Juline och Robert bara sover och sover. Tror Robert är lite som ett spädbarn :D

Var även till bvc igår, hon hade gått upp 200g och 1cm längere, följde sin kurva perfekt sa barnmorskan, så det är ju strålande :)
Njae nu ska jag passa på att göra lite nytta medans underverket sover.


Jag undrar jag,

Nu är klockan tjugo över åtta, och jag har just fått Juline att somna in ordentligt hon har vart skit krånlig hela eftermiddagen, eller magknip misstänker jag fast ändå inte, Hon har vägrat somna så nu har hon vart vaken sedan två vilket är 6 timmar vaken tid och det är lite mastigt för min tre veckors tös.
Men nu sover hon och jag hoppas hon gör det ett tag, för hon är nymatad och torr så jag hoppas hoppas!

Dagen idag var i alla fall trevlig, Karin ringde och bjöd in oss på kaffe, misstänker att hon hade läst här och tog gjorde slag i saken, var där någon timme och snackade mest om Halloween och vad man skulle klä ut sig till, då ska jag nämligen på fest, och ha första barnvakten, så som det ser ut just nu i alla fall.
Karin och Robert började kollade masker och kläder på internet, så då passade jag och Juline på att gå till Annso och snacka lite skit där också, det gick väl sådär eftersom fröken filur var som hon var.
Men vi hinner nog ta igen förlorad tid :)

Nu ska jag ta två alvedon och slöa i soffan med min kära karl :D


B serier och ingenting annat!

Nu när man är hemma på dagarna, blir det automatiskt att tv:n står och går, och när jag nu från ingenstans vill titta på tv så är det bara en massa skit, eller skit enligt mig iaf våra bästa år, tv shop och gissa ordet leker. Det är inga pogram som roar mig faktiskt, skit tv helt enkelt!

Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på, jag är inge sugen på att sitta hemma hela dagen, nu när det är fint väder också, tempraturen kan vi diskutera men solen skiner iaf :)
Har försökt fått tag på min syster, men hon jobbar väl antagligen. Får se om man kanske får någon kaffe inbjudan senare under dagen som vi kan utnytja.

Igår när vi kom hem från Richard och Nettan kom Sandra Sagge och Mattias hit och fikade, så vi satt och pratade skit i nån timme, jag bade även Juline samtidigt, första gången hon inte var helt hysterisk det gick faktiskt ganska bra, så nu är hon ren också :)

3veckor :)

Hon börjar bli stor nu, eller stor och stor skulle jag inte kalla det men börjar växa i kostymen om man säger så:) Jag kan ju lyckligt berätta att jag har börjat kunna sova på nätterna också, är såklart vaken och ammar, men att jag somnar om direkt sedan, vilket jag inte kunnat göra förr. Och man känner verkligen skillnaden under dagarna.
Nu sitter jag i soffan och kollar med ena ögat på Juline och andra på datorn, Hon är nämligen vaken och ligger och sprattlar i soffan, tror hon försöker lära sig själv vissla också.
I helgen har vi inte gjort allt för mycket, var till Karin igår och drack kaffe, Robert spelade tvspel och Karin var bebiskär. Men det är ganska skönt för mig att vila armarna ibland och någon annan tar henne.

Nu idag ska vi förmodligen åka till Kungsgården och hälsa på Roberts broder och deras nya kattungar, jag vill mysa lite med dom, så det blir nog byte där också :)
Nej nu tröttna hon på soffan så poff iväg med mig.


Fredag, duschdag :)

gosh, det här med personlig hygien är inte direkt det första man prioriterar just nu, för Jullan har en tendens att vakna precis innan jag ska gå in och duscha, iofs har jag en tendens att ska göra sjuttontusen saker innan jag kommer in i duschen också.
Men NU för 35 minuter sen kom jag in i duschen, när jag precis har kört schampot i håret hör jag hur fröken börjar skrika. Jag skyndar mig och kommer ut, Robert har gjort sitt bästa men det är ju faktiskt mamma som gäller i den här åldern. Man känner sig verkligen behövd och älskad.

Idag har vi inte gjort så mycket faktiskt, jag var till Annso en snabbis och drack kaffe, snackade lite skit och sedan gick jag till mattias där Robert var och hjälpte till att borra upp hyllor. Sen gick vi till konsum och sen till Jarres för att köpa mat och nu sitter jag här. Juline och Robert är inne hos Liam och leker :)

Ikväll blir det idol och sedan tidigkväller, det tar på krafterna att amma på nätterna, but i love it :)

RSS 2.0