Nattliga rutiner och små mysiga monster!

Ibland blir jag förvånad över hur ett minne och en konversation kan ha en stor betydelse i ens liv, och att man i just det ögonblicket inte har en aning om hur påverkad man blir!

På kvällarna när jag lägger Juline så har vi en liten ritual, vilket förmodligen de flesta föräldrar har.
Det hela börjar med att få ner fröken i sängen, och vilket sen hon fyllde två har blivit en mer komplicerad sak, då hon ska busa innan.
Hur som haver...
Sedan läser vi en bok som hon valt ut, och efter det trycker hon igång sin cdspelare själv, där hon har lyssnat på samma skivan sedan spädbarns åldern.. och det har intala mig gör att hon känner sig trygg.

Sen får hon puss, och kramen på ena kinden och sedan på den andra, vi gosar näsor och sedan kommer det till de jag försökte förklara i början.
Jag stoppar om Julines fötter, lägger in täcke under och gosar in dom ordentligt och säger meningen " Nu kommer inga monster och mardrömmarna håller sig borta" drar i hennes stortå och vi skrattar åt saken.

Efter det kommer den andra grejen jag alltid säger " godnatt, tack för idag, ses imorgon, sov gott, älskar dig"
Det är ganska mysigt nu när hon börjat svara tillbaka på allt :)

Åter till det där med fötterna, det har jag fått ifrån när jag var barn själv, och hade en kompis som sov över och jag frågade henne varför hon stoppade in fötterna under täcket. ( jag personligen skulle aldrig kunna sova med fötterna under täcket) och då fick jag svaret, eller kommer inte riktigt ihåg om det var att "Det håller monstrerna borta, eller att man inte drömmer mardrömmar"
Men jag kommer ihåg att jag tänkte att det var så smart, och att hon självklart måste tala sanning.
Så även nu, fast jag inte själv sover så, så gör jag det på Juline.. för jag har intalat mig själv att jag kände sådan logik med den gesten så då kommer hon känna sig tryggare också.

Har ni några mysrutiner med era små stjärnor? :)


Rosenröda kinder och grillkorv!

Nu har jag, Juline och Ozzy kommit hem ifrån vårat äventyr tillsammans med familjen Öman. Jacob fick dock stanna hemma och sova i lugnan ro, vilket jag tror han uppskattade .

Det var väldigt mysigt, men eftersom min dotter inte riktigt accepterar det där med vantar så fick hon problem efter ca 90 minuter, men hon han dock leka på isen och yra omkring som den nyfikna tös hon är.
Sen var stugan uppvärmd där också, så vi gick in där sista stunden så hon sprang av sig lite till :)

Men sova middag nu ska hon minsan inte göra, så kvällen ikväll kommer nog inte bli så lång, men lite lördagsmys ska vi nog hinna med innan hon vill knoppa igen.

Nu tänker jag nog halv sova lite till Manny innan jag tänker tvinga min Sambo att hitta på någonting .

återkommer sedan.


Förskylningsgudarna from hell!

Bara för att informera om läget så har natten varit piss..
Jag har åkt på en ny förkylning och ska väl dras med den i 3 veckor nu också. vet inte vilken gud jag ska be till, men någon av dom kan väl ha lite hänsyn till att jag har småbarn och att hon förtjänar bättre än en hostande snorande mamma som inte är riktigt hundra.

Men idag ska jag ta mig i kragen iallafall och vi ska åka tillsammans med svärfar psvärmor, maja och vovven ut till svartviks stugan och grilla i kylan, får hoppas jag mördar några av mina snorbaciller då.

Men skriver om någonting mer intressant till eftermiddagen, håll till godo!


Kladdig mat tack!

Nu kom tröttheten ikapp mig..
Dagen idag kan jag ju informera om att har varit allt annat än effektiv, vi har nog inte gjort många knop här hemma, men kvällen avslutades med fredagsmys hemma hos svärfar och psvärmor med massa god mat och kaffe, sedan även the vocie sverige som avslutning.
Det fantastiska i det hela är att min goskrutta höll sig vaken hela kvällen utan en massa gnäll och tjafs, hon har nämligen en tendens att när hon blir trött så är det inte en människa på planeten som missar det.

Det kan ha lite med att göra att plast farfar hade massa pippi underhållning på ipaden också, man vet aldrig :)
Men nu ska jag iallafall avsluta kvällen med ett nytt och färskt avsnitt av Greys, sen ska jag minsan sova för imorgon ska det grillas och mysas i svartviks stugan.

För att informera om en annan sak så jobbar Jacob sin första natt på häktet ikväll, så snälla alla jag känner, håller er i skinnet ;D


Eftertänksamhet i hemlighet?

Idag är det en dag vi kallar klar antar jag? det är ca 5-7 minus grader och solen har lyst, alltså en klar dag?
Så jag tyckte att efter flera timmars tristess att nu jäklar packar jag ner barn i vagnen och tar med mig hunden ut på promenad, vilket var jätte skönt.
Efter ca 15 minuter upptäcker jag att min pärla håller på slår igen sina små och försvinner till ett fantasi land, så jag går in efter en filt att lägga på henne och över vagnen.
Då går det en (med finare ord) äldre herre förbi och påpekar att han "hoppas" jag ser till att hon får luft..

Är han totalt slut i huvudet tänkte jag, men skratta och sa självklart! Men det fick mig självklart att fundera över om det är rätt eller fel att lägga över filten ?
och JA jag anser att det inte ska vara några problem, hon är utomhus, och det är en bomullsfilt, plus att det finns ju alltid nått litet hål där syre kommer in .
Men jag är den som tar åt mig, och måste analysera saken innan jag kan släppa det igen och inse att det inte är jag som är problemet i det hela utan de äldre som tror att de vet bättre.

så back off gubb and gumms the new generation är här..

Såhär samarbetsvillig är min dotter när det kommer till fotografering :p


Händige manny

Idag är verkligen inte min dag när det kommer till datorer eller med tekniskt skit överhuvudtaget.
mitt inlägg jag precis skulle skicka in bara försvann, POFF!
men gör ett nytt försök.

Jag och min Fröken har slagit något slags personbästa när det gäller morgonrutiner idag, vi har hunnit ätit frukost och tagit oss upp till soffan inom loppet av en timme.
och det mina vänner är en ganska stor prestation för att vara oss. Men nu sitter iallafall Minime och tittar på Manny och jag sitter här och gör mitt andra försök att få iväg detta.

Sen så tänkte jag lägga in ett youtube klipp också, på en låt som jag tänkte imponera någon med att jag vidgat mina vyer när det kommer till musik, då jag lallat på en låt upprepade gånger.
Den har verkligen satt sig, och det var säkert 8-10 år sedan jag lyssnade på liknade.

Men det funkar inte, tror faktiskt det är min dator, då den som vanligt har ett eget liv.
Men nu ska jag försöka hitta någon att våldgästa och tvinga att umgås med oss. :)


Kungens kock är min bästa vän..

Jag sitter och funderar över någonting intressant att skriva, man ska tydligen ha en röd tråd när man bloggar?
Det finns en miljard bloggar som handlar om kläder, inredning, mingel, skor och gudarna vet allt, och det är inte riktigt min grej, då min vardag består av oftast nersnorade mjukiskläder och en knut på huvudet, vet inte riktigt vilken grupp det skulle locka.
Sen inredning, vist jag skulle kunna prata om mina ikea prydnads saker och willys mat? eller hemligheten kanske ligger bakom lite vita lögner?

Att det egentligen kommer från en one off a kind line i england special impoterade just för vårat hem. eller att kungens kock kommer med en matkasse en gång i veckan?

Då kanske jag skulle bli intressant?

Det finns så mycket folk som skriver bloggar som jag personligen utan ångest och eftertanke skulle slå rätt över käften om jag träffade på en dag på stan.. ( Tänker dock inte slänga ut några personer då jag ändå är skraj att det ligger en stämmnings lapp i min brevlåda om ett par dagar)

Sverige är ett land med yttrandefrihet, men vad i helvete.. Det är en film som cirkulerat omkring bland mina fb vänner här ett par dagar, och människan i filmen är just en sådan person som först får mig att skratta och sedan sätter igång funderingar, det kan ju inte vara sant?
Hon måste fejkat för att få fler läsare och göra sig till någon sorts dum sak utan verklighetsuppfattning?


Det är officiellt

Vad ska man säga, idag är en sådan dag då ingenting kommer bli gjort helt enkelt ..
Jag har massvis med saker jag hade tänkt göra idag medans Minime var på dagis, som att framför allt städa i källarn, och försöka börja jobba mig igenom vårat tvättberg som enligt mig klonar sig och växer onormalt fort för att vara tre personer.
Men ingenting blir som man tänkt sig och här sitter jag och gör så lite som möjligt, trött och huvudvärk samt att förkylningen från hell är på ingång igen och jag bara skriker åt den att sluta.

Den turen har jag väl inte denna gång heller antar jag.
Men de sista minuterna nu innan jag ska hämta fröken så ska jag faktiskt gå ner och börja iallafall, då kanske jag får lite kärlek när jag kommer hem, då Jacob påpekade att kalsong antalet jobbade sig ner mot noll.

ha, nu funderar ni säkert varför inte Jacob då tvättar sina egna kalsonger.. Det ska jag berätta för er att de sägs att jag har kontrollbehov, vilket kan stämma till en viss gräns, sen så gillar jag helt enkelt inte karlns sätt att sortera, eller tanken att man får tumla all tvätt.
Nope, jag gör det hellre själv, då är de bara de att man får göra dagar med nonstop tvättning istället för lite varje dag .. det är mitt sätt att göra det på.

Blogg appen samarbetar ej med mig, så detta inlägg kommer in senare än tänkt och utan bild.. Sucks.
Hörs seanare folket.


Juline och mamma segsnöre!

Jag och juline är verkligen inte kända för att vara de snabbaste på morgonen, men idag går det i slow motion.
Jag är inte pigg idag, känns som att jag bara snurrat inatt och inte fått någon sömn alls.

Så nu har jag gnällt över det och kan gå vidare.
Hörs senare .

Bjuder på en bild från när min bästatste tjej var liten filur .


Nu är det dax..

Efter en dag full av städning bus och middag hos svärfar så kryper det två surkartar ner i sängen, men så kan det vara iallafall..

Den min andra herre i huset var dock lite mys sugen för en stund sedan, men vart minsan tillvisad sin säng :p


Astrid Lindgren

Den kvinnan har varit min gud sedan många år tillbaka, förmodligen innan jag ens kunde säga hennes namn ordentligt.
Det är en person som jag håller högt upp i skyn, jag kan inte tänka någonting ont om henne, kan inte ens föreställa mig att hon någon gång hade en ond tanke.
Hon måste ha varit en riktig bull farmor..

Min favorit film som barn var nog Saltkråkan, alltid varit ett stor fan av ´Tjorven och gänget, sen Skrållan ska vi ju inte ens tala om :)
Självklart har det där smittat sig vidare till mitt barn, fast hon visar noll intresse för Saltkråkan utan kör sitt eget race på Pippi och Emil..

Och som alla småbarns föräldrar måste hålla med mig så tröttnar man efter ca 354 gånger då filmen spelas om och tycker att omväxling förnöjer, då är det ganska bra att det finns olika avsnitt av en hel del av Fröken Lindgrens filmer, som just Emil, Pippi, Saltkråkan, Lotta på Bråkmackargatan etc..

Sen finns det ju andra härliga klassiker som jag anser min dotter lite för liten för ännu, ooh som Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter, Kalle Blomqvist . Jisses, vet inte riktigt om det är någon film jag inte tycker om, eller som jag skulle välja att byta kanal för att inte titta på igen när jag satt ensam framför tven.

Nej, den tanten faller mig helt enkelt i smaken.. Men nu ska jag göra ett sista ryck för idag.. Hemlighetsmakeri på menyn.. ;p


Min nya bästa vän..

Eftersom jag har varit väldigt offside de senaste månaderna så kan jag ju faktiskt informera om en av mina julklappar jag fick av min härlighet till sambo (Ja, jag gillar att styrka människor med bra ord) ..
kom på så här i tankarna att alla feminister förmodligen kommer skrika rätt ut när dom hör det här, men JAG grät av glädje när han kom hem med min spritt nya dammsugare!

Och jag vet inte om någon förstår den glädjen, men om jag ska förklara för er så är det faktiskt så att när jag flyttade hemifrån för ca 6 år sedan så fick jag ta över min syster gamla dammsugare och den har fått hängt med sedan dess. och att då få en ny gav då känslan av att städning skulle bli roligt..

Vist jag erkänner, städningen vart inte rolig, men den vart fan så mycket enklare och inte lika huvudvärks framkallande.
Jag fick även lite annat smått och gott så feministerna vet det också :D

/ K


Oklar information är det värsta..

Samma jäkla djungel när jag ska ha reda på saker och ting, Juline har i våran bil en bakåt vänd bilbarn stol, kommer självklart inte ihåg vad det är för märke på den nu, men nå välkänt shit ät det det.

Hur som haver har min fantastiska svärfar köpt en framåtvänd åt henne som vi ska kunna ha när hon blir lite större samt om hon ska åka i någon annans bil då jag inte har körkort och den i våran bil går under smeknamnet kärnkraftverk.


Jag har suttit och googlat massa nu för att komma underfund med vad reglerna är för den nya stolen, i bruksanvisningen står det 15kg och på nästan alla sidor det att dom REKOMENDERAR att barnen sitter bakåt fram till fyra år.
Nu är ju min fråga i det hela såklart, finns det någon lag på att hon inte får använda denna stol då hon passerat 15kg strecket?
Måste hon ha fyllt fyra år ?


Jag får nog helt enkelt fortsätta googla och bli mindre klokare..

Nu vet ni vad jag sysslar med ;D


varför försvinner motivationen..

Jag måste erkänna att dagligen funderar jag på att skriva här om allt som rör sig innanför mitt pannben, men alltid sekunden efter händer det någonting så tanken försvinner och återvänder inte förens man är för trött för att ens försöka stava.. Det är säkert två månader sen jag skrev nu, har faktiskt inte kollat, och december paserade med stormfart och nu jobbar vi på Januari .. Vilket brukar vara en bra månad, då jag älskar att fylla år, men inte ens det har jag lust med i år.. eller den känslan kommer förhoppningsvis men just nu känns det långt bort och jobbigt, väldigt talanglös ålder lär jag medge också. 23.. För att komma in på lite vardagsbestyr om ingenting, så bor vi i (som många vet) ett trevånings radhus, och med mycket plats kommer mycket prylar, och med mycket prylar kommer oändlig oreda. jag städar och donar på en våning, och känner mig hur duktig som helst, sen går jag antingen upp eller ner för trappen och möter samma kaos på nästa. Så idag har jag städat uppe, och hoppas att innan jag ska hämta fröken fantastisk på dagis att jag hinner med "mellan våningen" också. Saken blir ju inte bättre av att dom håller på bygger om utanför så det är sand och lervällings samling här nere, en 2åring och en hund är ganska duktiga på att ta med sig skiten längre än mattan. Jag är väldigt anti allt just nu, men hoppas innerligt att jag kanske tar tag i och börjar skriva här igen, tror faktiskt det skulle hjälpa mig.. tycker mest om att skriva på datorn, men denna jag sitter vid nu verkar inte vilja ha det rätta pogrammet inställt, så bilder får ni en annan dag. nope, nu är det upp med arslet och dammsugarn ska få göra sitt. solong så länge.. / K

RSS 2.0