Mina dagar blir bara mer och mer ovanliga!

Fast det kanske låter konstigt det också, min dag började nämligen att vi var iväg på tre stycken loppisar, och det är ju inte så ovanligt.
Kom hem med lite småfynd faktiskt, Köpte en cykelstol, ett pussel och en liten rosa dammsugare åt Juline. Sen köpte även jag och Jacob 10st shotsglas, en radio med telefon kabel, och ett trejärn (Kan byta till, våfflor, toast och grill) och hela kalaset gick på 150kr.
Jag tror inte man får gnälla över det priset faktiskt :)

Hur som haver, för att komma till det ovanliga.. Mitt upp i allt där så kom jag ju underfund med att man behöver en cykel till cykelstolen, ganska logiskt för vissa men i min värld så kommer sånt lite efter.
Jacobs mamma informerade dock om att dom hade två cyklar hemma som inte fungerade men om man tog grejer från ena kunde man nog få den andra att vara i duglikt skick.
Sagt som gjort åkte vi dit, Jacob fortsatte med altan och jag tog mig an cyklarna, och för att vara helt ärlig så är inte jag direkt den som skruvar och snurrar på saker och får dom sedan att fungera, men någon gång måste man ju lära sig.

Så jag har idag minsan, lagat punka, monterat på en pakethållare, flyttat en sadel, borstat, oljat och spännt en kedja, monterat på en barnstol, och satt fast ett styre.
Och nu två timmar senare så har jag en helt fungerande cykel med en cykelstol på!

Nu är det bara barnet som vi väntar på som ska få inviga denna skapelse, och hon kommer minsan hem imorgon eftermiddag, så då blir det en cykeltur för oss två, helt klart!

Nu ska jag yra iväg och göra någonting annat, jag är ju minsan gräsänkling idag :)

Jag och min kära sambo som minsan aldrig kan bete oss ;)


Bygga, Köpa, Sälja, Riva!

Jag, Jacob och Ozzy har spenderat den senaste veckan hemma hos hans mamma i Solbacka för att han ska hjälpa till med diverse byggen, medans han har pysslat med "mans" görat har jag målat och små pyssla med andra saker.
Vilket då jag såklart har fått in i huvudet att nu ska vi också köpa hus, sen en bidragande effekt är såklart att vänner & familj runt omkring oss har börjat röra sig till hus och tagit ett nytt steg.

Så då tänker ju jag såklart att "Kan dom, så kan fan vi också" Eftersom vi redan har en såpass hög boende kostnad så är dom flesta lån fortfarande under våran månadsbudget! (Har en hyra på ca 5800kr)
så jag har nu levt på hemnets sida för att kolla omkring vad som skulle kunna falla oss i smaken, och det mina vänner är tammetusan inte det enklaste.
Vi är båda inne på att vi vill ha ett enskilt hus, med ganska stor tomt mellan 1500-2000 m2 och helst en enplans villa.
Sen spricker likheterna, Jacob här helt inne på att vi ska bygga ett timmrat hus på en tomt och köpa saker till.
Jag är helt inne på ett gammalt halv ruckel som vi kan dona och greja med i år framöver.

Men sen är det ju jag som sitter och letar, och jag har ju inte den blekaste om var stället ligger över huvudtaget, så nu blir det oftast så att jag springer ut till Jacob säger, nu har jag hittat det.
Sen ligger det ca 3 mil från verkligheten och är Sveriges mest myggtäta ställe. Tänker inte säga var, men tror nog alla fattar :)

Så där går mina planer just nu, och för att dra in lite extra pengar till en någon gång kommande handpenning tänker jag börja sälja av en massa skit vi har hemma och sedan samla vart ända öre på ett sparkonto. Nu ska det levas fattigt, för nu ska det sparas till hus!

Kanske ska göra en månads redovisning här för hur mycket som kommer in varje månad. Vi startar den 29 Juli 2011 med exakt 0Kr!
Men som sagt, vi är på husjakt och är egentligen ganska öppen på förslag om var men gärna nära storsjön och vår närmsta krets. Stor tomt och ett timmrat hus eller ett med ganska stort renoveringsbehov!


Men över till någonting mer roligt, Julines solros som vi fick hem ifrån dagis i början av sommarn för att ta hand om själva framöver har precis slagit ut:
Såhär såg den ut när vi fick hem den  Såhär ser den ut nu :)

Tro det eller ej men här sitter jag fem i ...

img_0581 (MMS)

Tro det eller ej men här sitter jag fem i två på natten och hjälper Jacob skruva bil :)


Nu kanske det blir en period igen!

Man vet aldrig med mig, jag är fruktansvärt dålig på att ta mig tiden att sitta här.
Jag anser mig själv ha en massa annat nyttigt att göra när jag väl sitter vid datorn, som att uppdatera facebook, läsa om alla andras liv, drömma mig bort på hemnet och kolla på en massa kläder jag vill ha men får använda all min mentala kraft för att inte beställa!

Kan dra en liten snabb genomgång om vad som har hänt de senaste månaderna...
Juni började bockstavligen med pest, och då skämtar jag inte, på nå jäkla vis drog jag på mig harpest och var totalt nerslagen i ca 2 - 3 veckor med hög feber och en totalt oanvändbar vänster arm.
Började väl ta mig tillbaka till verkligheten samtidigt som min semester kom, men fick en till vecka med vila då jag och Juline for ut till sommarstugan tillsammans med mamma / Bomor.
Kan inte ha haft det bättre, vart totalt bortskämd av mamma, samtidigt som både jag och mamma fick egentid som jag och Juline.
Jacob gnällde nog inte som fick 5 dagar med fiske och grabbdagar, men jag tror minsan han saknat oss när vi väl var hemma igen, var inga sura miner då inte :)
För poängens skull så hade vi saknat honom fruktansvärt också!

Sen gjorde vi nog ingenting i en vecka och svängen efter det var det dax för sommarstugan igen, fast då fick Jacob faktiskt ta och följa med, den svängen var även Frida med familj med och vi hade det mycket sämre väder, men gjorde det bästa av situvationen.

Sen har vi helt plötsligt tagit oss fram till denna vecka, då jag minsan HAR gjort en massa nyttigt, i form av att måla ett garage, gått omkring med en trimmer i 2,5 timmar och fixat och donat med Julines spark som det är tänkt att hon ska använda i vinter :)


Borde kanske ha knäppt en före bild också för att kunna redovisa den enastående make overn, men kan ge er en kort förklaring..
Den har stått ute i ca 10 rostig överallt med trä som hade en gråmögglig färg, så jag har slipat och borstat och grundat och målat.. nu ska den målas en gång till och även "ståpinnarna" ska få sig en omgång ;P


RSS 2.0