2009!

Vilket jäkla år det har varit. Det har nog vart det år som har förändrat mitt liv mest. Det här året har jag varit gravid i nio månader och fått barn, gått i genom livsombytande ögonblick då Juline föddes, vant mig och anpassat mig efter och sitter här lyckligare än någonsin.
Visst finns det alltid saker som man skulle vilja ha bättre av, pengar städning och andra ovisentliga saker. jag har en karl som älskar mig och jag honom.
Jag har ett friskt barn som utvecklas mer och mer för varje dag som går, och ett annat monster som inte är riktigt mitt, men jag behandlar inte honom annorlunda för det.
Jag älskar Liam nå otroligt.

2009, som sagt vilket jäkla år!

Nu tänker jag börja göra mig klar för kvällen och sedan bär det av till syster med familj.
Jag ångrar ingenting som har hänt detta år, och jag skulle nog inte göra någonting annorlunda!

Nu tänker jag skriva ett stort tack här till alla som gör min vardag och mitt liv ljusare och mer behagligt!
Juline Cerny
Liam Cerny
Robert Cerny
Frida Kraft + familj
Helena Johansson + familj
Johanna Francés
Hanna Uurinmäki ´
Karin Nyman + familj  
Ann-Sofie Eriksson + familj
Ida Jensen
Sandra Jägeving + familj
Andrea Kochevar

Och massa andra runt omkring!

Ebba Juline Mary Cerny 2009-09-13 10.05
3298gram och 50cm

Utan titel

0-54493d5d00c5c5fa8666fa45bbef72.png

Kolla varifrån!


Utan titel

2c3773703823f45110fc0fba2449cbbe.png

Kolla varifrån!


vad totalt värdelös jag är..

Jag hade totalt glömt bort att jag ens hade en blogg, eller det var kanske en lögn men jag hade förträngt den bra djupt iallafall.
Så? vad har jag gjort den senaste tiden? Jag har firat jul och haft mig, har även börja jobba lite gran.
Sen finns det väl folk som har olika åsikter på det, men jag har en karl som trivs bra med att vara hemma pappa och sköter det bra, han sköter barnen bra hushållet kommer kanske med tiden.

Som sagt julen..
Julafton började här hemma med en fin sovmorgon, Liam och Juline sov till ca 9.. efter det gjorde vi oss klara, Liam åkte till sin mormor för att fira på dagen där och vi for i väg till min storebror för att träffa min släkt.
Hade hemskt trevligt och mycket god mat, efter det åkte vi för att hämta Liam och iväg till Roberts föräldrar, väl där så höll dom på myste med kaffe och plock där till. väntade nog mest på oss för tomten skulle komma vid halv sju.

Tomten kom, och gissa vem som fick mest julklappar? Jo Liam Cerny gick det ingen möda på om man säger så.
Har nog aldrig sätt så mycket saker till ett och samma barn.
Juline hon fick en massa kläder som vi önskat oss, en "barnvakt" och gosedjur.
Hos min släkt fick hon också kläder, regnskydd till vagnen "bjäller dofflor" och annat smått och gått.
Till oss föräldrar vart det presentkort och pengar. mycket tacksamt.

Jag, Robert och Juline var även iväg till köpis igår för att gå på rean, hittade inte så mycket faktiskt. barnkläder vart det en hel del till Liam iaf, han fick som sagt leksaker på julafton.
Vart ett par nya stövlar åt mig och skor åt Robert.

Imorgon kommer vi åka till Frida och Per på nyårsmiddag, sen ska jag iväg och jobba natten.. (tjäna stor kovan) och Robert och Liam ska hem till Maud och Peter för att fira in det nya året.

Juline är mycket bättre nu också, jag tror vi äntligen har fått snurr på hennes mage, hon får nu mera NAN 1 omgea 3 och 6 och det funkar bra.. peppar peppar.

Sen tänker jag även berätta att jag nu igårkväll började min kamp mot mina mamma kilon och jisses om jag fick en chock när jag ställde mig på vågen.
Om vi säger så här, Mitt mål är satt på 60 kilo och jag har 18 kilo att kämpa bort. jisses vad jag är fet. Men nu ska dom bort kan jag tala om, ett efter ett om det så må ta hela året.
Lite jobbigt är det iaf att det är för kallt för att gå ut och gå, eller kanske inte för kallt, men jag har satt en gräns på 10 minus. och idag har det vart mellan 15-17 hela dagen.
På Tisdagar kommer jag väga mig så ni ska allt få följa om jag sköter mig. :) Nu ska jag pyssla köket efter maten och sedan är det dax att börja duscha och bada barnen.

ps, jag ska bli bättre på att skriva, så ni inte behöver läsa dessa monsterinlägg så ofta :)


Juline med tummen och de större barnen framför kalle :)

Nu ska det bli ordning och reda igen!

Nu är jag hemma, eller det har jag varit sen i torsdags men jag kan ju säga att vi kastades in i nya problem.
Juline har ju vart duktig och inte krånglat på en månad, så hon kände att det var dax igen.
Natten mellan torsdag och fredag vaknar jag av att hon ligger och kräks i sömnen, Rusar upp.
Senare får hon mat igen och somnar om som att ingenting har hänt, vaknar ca två timmar senare av samma sak.
Börjar fundera.
Dagen flyter på tills omkring tre då kommer det världens spya igen, förstår inte var allt kommer ifrån, så då beslutar vi oss för att ringa sjukvårdsrådgivningen.
Dom tror att hon har magsjuka, men tycker att det är underligt att ingen av oss andra är sjuk så vi skulle avvakta tills på lördag.
Hon fortsätter och Robert ringer åter igen på lördag, då skulle vi komma in med henne omedelbart pga av uttorkningsrisken.
Väl inne så är Juline som hon har vart hemma, sprattlar är glad och har inte ett bekymmer i världen. Läkarn undersöker henne och tar lite prover.
Tydligen så har hon nå sorts magvirus, vi fick åka hem med order om att ge henne 60 var fjärde timme för att vänja magen igen.
Och för er som har barn, så förstår ni att 60 var fjärde timme är inte så roligt för oss andra!

Nu ger jag henne ca 100 var fjärde timme och hon har behållt det sen igår kväll så jag hoppas innerligt att det är på väg åt rätt håll.
Robert har haft tur som har jobbat hela helgen säger jag bara :)

Men annars, Radhuset är hur fint som helst och jag kunde inte vara nöjdare. Det är precis som vi vill ha det, jag var lite skeptisk åt köket i början men nu har jag vant mig vid det också.

Skriver lite mer under dagen. Nu ska min karl upp!

Är dom inte söta så säg :)


Jag kommer nog vara lite off

Dom närmaste dagarna, imorgon flyr vi fältet och bosätter oss hos Roberts föräldrar ett par dagar, vet då ej hur mycket tid vid datorn man kommer få eller om man ens har tillgång till den.

Nu sitter Robert på en stol mitt i vardagsrummet och jag trängs i soffan med en driljon prylar, måste ju ha allt i mitten så gubbarna kan röra sig här inne. Så nu ser mitt hem verkligen ut som ett helvete.

Vi var iallafall och storhandlade idag massa massa mat vart det, och andra onyttigheter.
Juline somnade för ca en timme sedan och jag hoppas innerligt att hon sover hela natten inatt också :) Har jag berättat att hon har börja gjort det?
Hon vaknar visserligen och vill ha mat, men somnar alltid om direkt och sover till ca åtta. kanske hur skönt som helst ska jag medge, om ett par veckor kanske man är människa igen och orkar ta tag i sig själv.
Jag har nämligen sagt att efter jul ska jag börja träna (jag vill skriva banta, men alla skulle reagera då) så jag skriver träna ;)
Jag mår inte bra av att se mig i spegeln längre, det är inte jag!
Så ni kommer nog få följa min hårda kamp mot sötsaker, hamburgare och godis och mina vänner, det kommer bli blod svett och tårar.

Men nu tänker jag ta min "bebismamma" kropp till sängen. 
Jag skriver om jag får läge och uppdaterar er om allt runt omkring :) 

Stilla natt, heliga natt

Allt är frid stjärnan blid
Skiner på barnet i stallets strå
Och de vakande fromma två
Kristus till jorden är kommen
Oss är en frälsare född...

Tänker börja det här inlägget irriterad iaf, MTV har fått för sig att köra nå jäkla brittan spears maraton pga av att hon fyller år eller nåskit. INTE OKEY!
Jag klev upp med Liam imorse, när jag kommer hem från dagis ligger jullan och sprattlar och skrattar i sängen brevid sin toksovande fader, vi gick ner istället hon och jag.
Nu har hon kastat in handduken för förmiddags vila just pga brittan.


vad har hänt mer? JO, målarn ringde igår så nu ska här börja rustas på torsdag redan, känns hur jäkla härligt som helst och få allt klart till jul också, lite mindre trevligt att plocka hela huset till mitten och plocka ner från väggarna, men vad gör man inte? :)
Vi ska förmodligen sova nere hos Roberts föräldrar ett par dagar så vi slipper leva i allt slipdamm och annat målarskit, speciellt jullan.

Vi var på bvc igår också, Juline väger nu 5930gram och är 60,5cm lång.
så 2600gram och 10,5cm längre sedan födseln, det tycker inte jag är så illa pinkat :)

Jag är totalt värdelös på att knäppa när hon skrattar och ler, antingen blir dom toksuddig, eller så hinner hon reagera på blixten och slutar.. eller så är jag för upptagen med att roa henne så jag inte knäpper nå kort. Men det här vart någorlunda iaf:D


RSS 2.0