Göra ren kattlådan med käften!

Fredag kväll och klockan har precis slagit om till 22.36, vad gör jag?
Jo, jag är en duktig tjej och jobbar, ska minsan jobba natt inatt, vilket är väldigt bra för min septemberlön, vart ju en massa vab där i början av månaden, men nu börjar det jämna ut sig igen :)

vad har jag gjort idag? Började med att jag var in till Gävle en sväng och donade, efter det vart det lunch buffé på kinaresturang, tänker dock inte försöka ge mig på stavningen på stället, för då får jag nog bara skäll ;P
Jag kan säga såhär, att mängden mat jag åt, fick jacob och magnus tillsammans att ligga i lä, fy h*levete vad jag åt, och kunde inte sluta heller nå groteskt jäkla gott var det!

Hem igen, drack lite kaffe hos familjen Eriksson/Persson, efter det hem.
Häromdagen när jag tog min omtalade stödvila på 3.5 timmar ist för att städa som jag lovat jacob, så sa han på kvällen då när jag nämnde att jag skulle städa idag på en timme;
- Lyckas du städa det där på en timme så ska f*n jag rensa kattlådan med käften.
Vem tror ni var klar på 45min? jo JAG!

Inte för att nedvärdera mig själv eller så, men tjejer gör det fan så mycket graciösare och bättre, vist jacob kan städa, men han förstår inte riktigt, bara för att man lägger sakerna i en prydlig hög så försvinner dom av sig själv sen.
Det är ju faktiskt en annan som springer och lägger det där de hör hemma :)

Men nu som sagt är jag på jobbet, och ska vara vaken i sisådär 9.5 timmar till, sen sova ca 2 timmar iväg på slutloppisen i sandviken och efter sova en skvett till..
Sen hade jag på kvällen tänk dricka ett par öl i trevligt sällskap. Men jag är jätte gärna öppen på förslag på vad man kan göra utöver det, börjar bli ganska enformigt, dricka öl, krogen, sova, huvudvärk!

Sen söndag ska jag jobba natt igen, men innan dess ska jag väl hinna skriva, jag glömmer fan bort den här ibland.. njae nu försöker jag fördriva tiden lite bara.
jag ska dyka ner i min godispåse nu och dejta harrypotter ett par timmar. 


hur kan en timme bli tre?

Idag har jag lämnat lillskruttan till pappa sin, hrm kändes i mamma hjärtat, men nu ska hon vara där ett par dagar!
Idag skulle jag ha gjort en massa vardagliga saker som att städa, och dona hemma ..
Men jag tänkte ärch, jag tar en stödvila så fixar jag det sen..
Tjena, Annso ringde och väckte mig tre timmar senare och frågade om jag kunde hämta melle på dagis, vilket jag ju kunde, så det var bara att kliva upp, svära lite över att jag sovit så länge ta en snabb dusch och sedan iväg till dagis.

Nu sitter jag nere hos dom och väntar på att få lite sällskap :)


Vi tar en lång promenad i regnet ;)

dsc00586 (MMS)

Vi tar en lång promenad i regnet ;)


Skvallra inte för mamma ;)

dsc00585 (MMS)

Skvallra inte för mamma ;)


Ny vecka!

Idag är det måndag och en ny vecka har börjat. Jag kan inte säga att jag gjort mycket vettigt alls idag, började med att jag fick sovmorgon av min härliga karl som tog upp Juline och dukade fram frukost innan han väckte mig, så jag fick minsan sova tills 08.15 idag :)

Efter det åt vi och donade lite, sen så gick jag och några flickor ;) till konsum för att fylla på med lite ciggaretter.
Hem igen och Juline i sängen, låg och läste en stund innan fröken vaknade och sedan gick vi ner till fröken nyman för kaffe och prat :)
Väldigt mysigt, Juline är dock väldigt mammig nu förtiden, och jag vet inte om det är jag som skämmer bort henne eller om det är åldern, hon gick dock med att sitta hos karin i ca 10 minuter bra uppsikt av mig! :)

Jag hoppas karln kommer hem från fiskerundan snart, han ska nämligen bjuda på mat :)

Sen håller jag även tummarna, för massa annat som är aktuellt just nu, dock ingenting jag tänker gå in på här just nu, jag vill ha allt klart innan man skriker det till omvärlden. Men jag hoppas hoppas, och besvikelsen skulle nog bli ganska stor om det inte gick vägen.

Nog om det, de är egentligen Pappavecka nu för Juline, men jag beslutade att ha henne hos mig ett par extra dagar nu i eftersom jag är ledig och allt, så jag får minsan mysa tills på onsdag :D

Njae, men nu ska jag lägga mig och fortsätta läsa lite tänkte jag, det är massa spännande som händer i min bok och Juline tar åter en stödvila :) 

Sommarbild sen sommarstugan :)

Nu ska jag jobba i ca 3,5 timmar till, sen...

dsc00573 (MMS)

Nu ska jag jobba i ca 3,5 timmar till, sen ska jag och mina två favoriter iväg på 4års kalas i furuvik! :)


Jag och mina yber snygga tofflor tar en rö...

dsc00583 (MMS)

Jag och mina yber snygga tofflor tar en rök paous på jobbet ;)


Jag kör en dejt med potter ikväll ;)

dsc00582 (MMS)

Jag kör en dejt med potter ikväll ;)


Tillbaka till verkligheten!

Gosh, nu är jag sådär förbannad över busstiderna igen, jag jobbar ju ikväll och upptäcker när jag kommer hit att min buss går hem 22.18, och jag slutar 21.15.. Hur roligt tror ni det är?
Jag tror jag ska skriva ett långt argt mejl till idioterna som har hand om detta!

För övrigt har dagen varit lugnt, snubbarna med diskmaskinen kom idag, men dom hade tydligen mätt fel tidigare så nu har jag en väldigt mycket förstor diskmaskin i mitt kök som står inträngd bakom köksbordet, mindre trevligt faktiskt.. så nu måste jag vänta på att snickarn ska komma och förminska mina lådor, för tydligen är dom fel?

Innan jag åkte till jobbet hann jag och Juline ner i lekparken utanför oss också, men hon var hur trött som helst så det vart bara en massa gnäll när hon ansåg att sand är bra att äta och jag tyckte att det var mindre bra.
Upp och i säng för en stödvila och efter det åkte jag och jobba.
Hon är hemma och myser en massa med Hanna nu, och höns mamma som man är ringer jag varannan timme och kollar så allt går bra.
Litar fullständigt på Hanna ingen tvekan om saken, men man vill liksom ha lite koll :)

Hela eftermiddagen har jag sprunigt omkring och nynnat och sjungt på en och samma låt, den vägrar släppa!
Hoffmaestro - Highwayman
Helt sjukt vad låtarna sätter sig på huvudet.
Njae, men nu är min rast snart slut, ska springa ut och blossa lite sen är det full rulle igen, nog med skitsnack.


Bland den första bilden på Juline :)


Här har vi en tös som nu konstaterat älska...

dsc00581 (MMS)

Här har vi en tös som nu konstaterat älskar fiskbullar och potatismos, har även fått tagit sig ett lunch dopp :)


Nu blir det promenad med the dog :)

dsc00576 (MMS)

Nu blir det promenad med the dog :)


Nu var tog denna vecka vägen?

Jisses, om ett par timmar är det fredagen den 20 augusti, jag förstår bara inte var dagarna tar vägen längre, det betyder alltså att det är precis en månad kvar tills Juline ska börja skolas in på dagis, att det är 25 dagar kvar (imorgon) tills mitt hjärta fyller ETT år!
Njae, jag tror jag tycker allt går för fort, jag skulle vilja köra i slow motion ett tag nu.  

Jag tror inte riktigt alla förstår att jag faktiskt har ångest över att hon ska börja redan på dagis, så som jag känner är det bara en massa stora barn där, inte bebisar som min. 
Får även påpekat för mig att hon inte är någon bebis längre, men jo i mina ögon är hon lika försvarslös som när hon kom. 
Äh, överdriveri från min sida, men jag vill ju vara med också, jag vill se hennes utvecklas hela tiden.
Jag vet att hon behöver det sociala och jag kan erkänna att jag är ganska dålig på att socialisera mig med vuxna med andra små barn i Julines ålder. 
Det blir oftast barn som är ett par år äldre, men hon älskar andra barn, och jag vet att hon kommer trivas som fisken i vattnet på dagis, min lilla socialfluga. 

Men är det för tidigt? eller är det bara jag som är nojig? 
Jag har jätte problem med att komma överens med mina tankar runt allt det här.!


Här är min lillabääs, innan hon ens kunde sitta, och inte ens tala om att stå eller nästan gå.. spola tillbaka och låt mig komma ikapp!

Vi hann självklart med en tur ner till gun...

dsc00571 (MMS)

Vi hann självklart med en tur ner till gungan också, eller wejhon som juline säger, förstod nyss varför också. Hela tiden när hon gungar säger ju jag Wiehu, inte dum hon eller ;)


Det kallar jag effektivt!

God lunch? :)
Min kära dotter vaknade runt tio i åtta imorse, hon låg och pratade och dona så jag låg väl kvar i sängen till ca 10 över, vilket jag nog inte skulle ha gjort.
När jag kommer in till fröken bus har hon lyckats tagit av sig blöjan och går omkring i sängen och kissar av lycka.

Det var bara att riva ur hela sängen och slänga i badkaret, fick ligga där en stund sen vart det skrubbning.
Vi gjorde frukost och myste lite i köket så Jacob fick lite sovmorgon, men sen halv tio tyckte jag faktiskt att även han skulle kliva upp. 
Så in i vardagsrummet och började plocka, för nu skulle det städas.
Har nu under dagen, som sagt ovanstånde, tvättat och bäddat rent i Julines säng, ätit frukost, dammsugit hela lägenheten, dammat och fixat det sista i Julines rum.
Nu håller Jacob på gör sin del av avtalet och bär ner all skit som skulle till förådet. 

Juline tar nu en stödvila och jag hade väl tänk göra mig klar för dagen, Fröken Bäckström ska nämligen komma hit så man kanske ska försöka dra en borste genom håret och sätta på sig en BH?

Sen ska det väl göras lunch och så vidare också kan jag tänka mig. Men nog för mig en stund. Hörs vidare underdagen.


Skit trafik och Snickerslatte

Dagen började hur bra som helst, vi gjorde oss klara för att åka in till Gävle och möta upp Ida.
Jacob gjorde nå karl ryck och fixade så att regnskyddet till stora vagnen även passade till den mindre.
Ut i spö regnet, när bussen väl kommer så är dom tydligen utbytta igen, så där man ställer vagnen fanns det ingenting att spänna fast den med, vilket då betyder att dom tycker jag ska förlita mig på bromsarna på sulken ska hålla kvar vagnen?
Sen en till sak jag störde mig på att om dom nu inte tänker sätta ut band kan dom väl ändå ha sittplatser där så man slipper stå bakom vagnen hela resan?
Vad vet jag, dom kanske förväntar sig att alla barn är vakna när man åker buss så vagnen står tom och de följer med till sätet, det är iallafall inte mitt barn!
Det här resulterar iallfall i att jag och kollektiv trafiken i Gävleborg inte dra riktigt jämt just nu!
Väl inne i Gävle träffade vi Ida, gick och fikade och jag käkade macka och drack ingen vidare god snickers latte.
Juline var inte alls med i banorna och det beslutades ganska fort för hemfärd, väl hemma var hon fruktansvärt mammig och kramsjuk så tillsist  tog tempen på lillskruttan och när den hade gått upp i 39,1
då ville jag inte veta mer, så hon fick Alvedon och sova en skvett, var mycket piggare när hon vaknade så vart en väldigt sen kväller för henne idag, hon somnade väl för en timme sen.
Nu ska väl vi slå igång en film innan jag somnar också, så vi hörs imorgon
Dagen började hur bra som helst, vi gjorde oss klara för att åka in till Gävle och möta upp Ida.
Jacob gjorde nå karl ryck och fixade så att regnskyddet till stora vagnen även passade till den mindre.
Ut i spö regnet, när bussen väl kommer så är dom tydligen utbytta igen, så där man ställer vagnen fanns det ingenting att spänna fast den med, vilket då betyder att dom tycker jag ska förlita mig på bromsarna på sulken ska hålla kvar vagnen?
Sen en till sak jag störde mig på att om dom nu inte tänker sätta ut band kan dom väl ändå ha sittplatser där så man slipper stå bakom vagnen hela resan?
Vad vet jag, dom kanske förväntar sig att alla barn är vakna när man åker buss så vagnen står tom och de följer med till sätet, det är iallafall inte mitt barn!
Det här resulterar iallfall i att jag och kollektiv trafiken i Gävleborg inte dra riktigt jämt just nu!
Väl inne i Gävle träffade vi Ida, gick och fikade och jag käkade macka och drack ingen vidare god snickers latte.
Juline var inte alls med i banorna och det beslutades ganska fort för hemfärd, väl hemma var hon fruktansvärt mammig och kramsjuk så tillsist  tog tempen på lillskruttan och när den hade gått upp i 39,1
då ville jag inte veta mer, så hon fick Alvedon och sova en skvett, var mycket piggare när hon vaknade så vart en väldigt sen kväller för henne idag, hon somnade väl för en timme sen.
Nu ska väl vi slå igång en film innan jag somnar också, så vi hörs imorgon!


Dålig upd idag, men fröken filur har feber...

dsc00565 (MMS)

Dålig upd idag, men fröken filur har feber och är inte alls pigg. Skriver ordentligt ikväll. Just ja, det regnar fortfarande :O


Himlen har officiellt öppnat sig!

Jag tror faktiskt det inte är någon som har missat att det regnar idag?
Men det stoppar inte oss, vi ska nämligen göra oss klara nu, sen tänker vi fara in till Gävle för en fika med Ida, och sedan tänker jag försöka lura med mig Anna hit :)
Vågar inte riktigt höra av mig till henne än bara, hon sover förmodligen fortfarande.

Dagen igår vart det ganska mycket gjort, gjorde klart städskåpet åtminstonde, och kom en bra bit i Julines rum, får visa bilder på det.. för jag har faktiskt knäppt dom.

Uppdaterar under mer under dagen .


Mammas badtjej :)

Någon mer än jag som får skummad mjölk til...

dsc00564 (MMS)

Någon mer än jag som får skummad mjölk till morgon kaffet? :)


Ibland blir det sen middag ;)

dsc00563 (MMS)

Ibland blir det sen middag ;)


Det vart lunch och gungning i pilparken oc...

dsc00555 (MMS)

Det vart lunch och gungning i pilparken också, gissa om det är någon som är nöjd ;)


Vad ska man göra?

Dagen började bra, gick in och hämtade världens gladaste bebis i sin säng som även sovit konstant ifrån 19.45 till 08.30 och för oss småbarns föräldrar så är det en dröm :)
Började dona med frukost och Juline fick sin flaska.
Väl sittande så försökte vi kommer underfund med någonting att spendera dagen med, inge vidare väder och skolorna har börjat igen, så vi tänkte minsan att vi skulle åka och bada.

Går in på parkbadets hemsida, Stängt pga renovering
Går in på Fjärran höjders hemsida, stängt pga renovering

Jaha, då sprack det. tänkte en stund att joo men man skulle nog kunna roa Juline en timme eller så på leklandet inne i Gävle, och hon går in gratis så då kostar det bara 30kr för mig och Jacob. 
Det tyckte vi lät som en strålande idé, går in på deras hemsida, och självklart har dom semester stängt denna vecka. 
Kan man ha mer otur?
Så beslutet för dagen slutade med att vi ska fixa klart och göra fint i Julines rum, samt städa städskåpet, snacka om hel omvändning?
Men man kan ju fråga nu till senare dagar, om man har total idé torka vad finns det då för äventyr man kan hitta på? :)

Men det här bilden säger vi godmorgon :)

dsc00549 (MMS)

Men det här bilden säger vi godmorgon :)


Men kolla..

wiehu, fan vad nice allt vart med det här, Anna kan hon, thaaanks   :)

Jag tror iallafall inte att det är någon större idé och försöka berätta vad jag har gjort den senaste tiden, Jag kommer inte ihåg det för det första och sen så är det nog bara allmänt tråkigt att läsa om :)

Dagen kan jag ta iallafall, Fick hem mitt efterlängtade barn omkring tio, började med att mys äta lite frukost tillsammans innan vi beslutade att åka till köpis för att köpa lite mat och grejer till the dog.
Skulle ta tjugo i två bussen, men shi fick vi för tydligen har dom idioterna gjort om tiderna igen så bussen går hur jäkla knepikt som helst.
Jag kommer hädan efter få ta bussen till jobbet klockan 06.05 och vara framme halv sju. det är ju mindre trevligt faktiskt. och tiderna hem har jag inte ens vågat kolla upp än 
Fy fan vad jag är i behov av ett körkort och det är NU!

Jag och Annso har iallfall var iväg på kurs och skickat in alla papper så det ska vara på gång så vi får börja köra någon gång.

Sen nu på kvällen var vi ner bjuden till Tomas och Marie på middag, lika gott som vanligt.
Hem och kastade barnet i säng, som för övrigt har kommit på finessen att ställa sig i sängen, och överallt annars för den delen också.

Jacob susade iväg till en vän, och jag har kikat på nya avsnittet av True Blood.. Nu sitter jag dock här och Hanna har kommit på besök, så jag ska underhålla henne har jag tänkt :)

Nu tänker jag bli en superbloggare igen, med mobil inlägg och såvidare.. Im baaack!!


Super glad bebis som får gunga :)





RSS 2.0